Psihijatrijske ordinacije Novi Sad – Psihijatrijska ordinacija Baračkov

Psihijatrijske ordinacije Novi Sad – Psihijatrijska ordinacija Baračkov

Psihijatrijska ordinacija Baračkov
Kosovska 13
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Psihijatrijska ordinacija Baračkov, Novi Sad

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Nebojsa Barackov psihijatar

Dr Nebojša Baračkov
Psihijatar

Eksplorativni pregled, Psihoterapija, Savetovanje, Kontrolni pregled, Kontrola komplijanse, Psihoterapijska grupa, Porodična terap...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Usluge koje možete dobiti u ordinaciji su: psihijatrijski pregled, propisivanje terapije, psihoterapija, grupna psihoterapija, porodična terapija, savetovanje, treninzi i radionice, procena ličnosti, psihološko testiranje, kućna poseta, urin test na supstance, program detoksikacije, pisanje nalaza radi ostavljanja testamenta ili zaključivanja ugovora (testatorske sposobnosti).

Psihijatrijski tretman

Procena - Psihijatar kroz razgovor i odgovarajuće testove (individualno) prolazi sa klijentom/kinjom kroz proces procene, koji služi da se razjasni zbog čega je potreban tretman i koliko će trajati. Za ovu priliku ,bilo bi potrebno poneti svu prethodnu dokumentaciju, lekarske izveštaje, otpusnice, procene, sudske odluke i drugu dokumentaciju povezanu sa problemom.

Na kraju procene, psihijatar daje nalaz usmeno ili pismenim putem.

Interevencija - Sledi faza intervencije (individualna ili grupna terapija). Kada se kaže psihijatrijska intervencija svi odmah pomisle na lekove. Lekovi nekad predstavljaju dragoceno oruđe u psihijatrijskom tretmanu, ali nikako nisu obavezan ili jedini aspekt tretmana. Sa druge strane, psihijatrijska intervencija može biti i psihoterapija. To nije samo razgovor sa stručnjakom, to je jasno strukturisani i metodološki vođen proces, u kojem klijent/kinja aktivno učestvuje, sa ciljem prevazilaženja zastoja, konflikta ili problema.

Prevencija - Profesionalno praćenje i saradnja sa klijentom/kinjom najbolja je prevencija da se problem ne ponovi. Edukacija klijenata/kinja pomaže da oni sami prepoznaju prve znake problema, te da se odmah jave na kontrolni pregled. Vreme proteklo od prvih simptoma do javljanja psihijatru, upravo je proporcionalno dužini tretmana koji sledi, što se duže čeka - duže se i leči.

Depresija

Depresija je vrlo čest psihijatirjski poremećaj koji je nažalost često neprepoznat, ali i nedovoljno dijagnostikovan. Dovodi do velikih gubitaka na ličnom, porodičnom i poslovnom planu. Javljaju se depresija u pubertetu, depresija u trudnoći, depresija posle porođaja, depresija u menopauzi, često nastaje nakon dugotrajnog iscrpljivanja organizma (psihičkog i/ili fizičkog) ali može da započne i bez nekog spoljnog uzroka.

Ukoliko se bolest zanemari, može doći do vrlo teških posledica. Zato je obraćanje psihijatru i pravovremeno lečenje depresije neophodno, kako bi se osoba što pre vratila porodici, prijateljima i poslu. Lečenje depresije se sprovodi na dva načina, kao farmkoterapija (antidepresivi) i psihoterapija.

Anksiozni poremećaji

Anksioznost, psihička napetost, strahovi i fobije, panični napadi i ostali anksiozni poremećaji, život čine dodatno otežanim i komplikovanim. Kroz razgovor sa psihijatrom, sagledava se uzrok poremećaja i pristupa se adekvatnom lečenju.

  • lečenje anksioznosti
  • lečenje napada panike
  • lečenje fobija (socijalna fobija, agorafobija, ostale fobije)

Bračno savetovanje

Bračni problemi su sastavni deo svakog braka, ali ukoliko postanu takvi da narušavaju bračni i porodični život, da se reflektuju na privatnom i poslovnom planu, pravo rešenje je bračno savetovanje. Iako mnogi parovi ne misle da bi odlazak u bračno savetovalište mogao pomoći i plaše se šta će ih terapeut pitati i na čiju stranu će stati, vrlo brzo uvide da problemi u braku mogu lakše da se sagledaju i reše uz pomoć objektivnog stručnjaka koji ne osuđuje, ne zauzima strane i uglavnom sluša šta mu klijenti govore. I ovde porodična psihoterapija daje odlične rezultate.

Psihičke bolesti

Psihičke bolesti, psihoze, poremećaji ličnosti, demencije i ostali psihijatrijski poremećaji moraju biti pod budnim okom psihijatra. Da bi se sa ovim bolestima moglo što lakše živeti, svako psihičko oboljenje mora biti ustanovljeno, lečeno i praćeno. Lečenje psihoza u poslednjih dvadesetak godina napredovalo je više nego u prethodna dva veka. I svakog dana se radi na istraživanju novih supstanci (neuroleptici, antipsihotici, psihostabilizatori, sedativi, hipnotici itd.) kojima nije više cilj da osobu uspavaju i sklone iz vidokruga porodice i društva kao u prethodnim epohama, već da je osposobe za aktivno uklučivanje u zajednicu kao njenog punopravnog člana.

Lečenje zavisnosti

Lečenje zavisnosti je program dizajniran za one koji zahtevaju lečenje bolesti zavisnosti (narkomanija, alkoholizam, tabletomanija). Obezbeđuje individualizovan, efikasan, holistički tretman, kroz postupni proces detoksikacije (npr. detoksikacija organizma od alkohola), nakon kojeg sledi proces održavanja apstinencije i, na kraju, praćenje rezultata lečenja (aftercare).

Uvek kada to dozvoljava priroda bolesti, preporučuje se uzimanje averzivne terapije (blokatori, Naltrexon, Nalorex, Revia, Esperal, Tetidis, itd.), koja predstavlja zaštitu klijenta od popuštanja pod teretom psihičke krize, ali i faktor obnavljanja poverenja od strane najbližeg okruženja.

Lečenje narkomanije, lečenje alkoholizma ili neke druge vrste zavisnosti nikako ne bi trebalo prepustiti slučaju, već stručnjaku.

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Psihijatrijska ordinacija Baračkov

Kosovska 13
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Psihijatrijska ordinacija Baračkov

Kosovska 13
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

O psihijatrijskoj ordinaciji Baračkov

U okviru ove psihijatrijske ordinacije neguje se holistički pristup zdravlju, gde je klijent uključen u proces ozdravljenja. Mentalno zdravlje i njegova zaštita od strane profesionalnih terapeuta, prioritet je ove ordinacije. U pozitivnoj atmosferi, koja odiše sigurnošću, bezrezervno se pruža pomoć svima koji žele da postignu kvalitetniji i zdraviji život.

Depresija, anksiozni poremećaji, fobije, bračni problemi, problemi sa učenjem, kockanje, bolesti zavisnosti… brojni su psihički problemi u kojima je pomoć psihijatra više nego dragocena. Bilo da Vam je potrebno psihijatrijsko lečenje, saveti psihijatra ili samo da Vas stručnjak sasluša i podstakne da sami dođete do rešenja, psihijatrijska ordinacija Baračkov pružiće Vam punu podršku.

Psihijatrijska ordinacija Baračkov
Kosovska 13
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,