Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Beograd – Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical

Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Beograd – Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical

Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical
Nebojšina 24, Vračar (preko puta Male Fabrike Ukusa)
Beograd
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Ambulanta za fizikalnu medicinu Vip Physical Beograd

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Predrag Jovičić fizioterapeut

Predrag Jovičić
Fizioterapeut

Funkcionalni status (FMS), Fizikalna terapija, Shock wave, Visoko intenzivni laser (HIL), Kineziterapijske vežbe, Kineziotejping, ...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Savremeni način i potrebe življenja podrazumevaju sve više stresa i trauma. U vrtlogu stalne težnje da se postigne što više, zbog lične satisfakcije ili pritiska okoline, dolazi do zasićenja. Kao i sve u životu, tako je i naš organizam limitiran. Kada dostigne svoju granicu, nastaje trauma po ceo organizam, da li u vidu povrede ili apatije, smanjene motivacije i stresa koji se manifestuje glavoboljama, napetosti u vratu, bolovima u leđima, povišenim krvnim pritiskom ili suženim prostorom za racionalno razmišljanje.

Način života karakteriše sve manje kretanja i bavljenja fizičkim aktivnostima, sve više sedenja pred savremenim uređajima, što za posledicu ima loše držanje, bolove duž kičmenog stuba i leđa, bolove u kukovima, otoke nogu, deformacije stopala...

Čovekovo telo je kroz evoluciju napravljeno da se kreće!

Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical, u Beogradu, pomoći će Vam da vodite računa o svom zdravlju, poboljšate svoje sportske sposobnosti ili da se vratite svakodnevnim aktivnostima. Usluge koje pružaju su jedinstvene i individualno prilagođene, što je omogućeno dugogodišnjim iskustvom u opštoj i sportskoj medicini, profesionalnom sportu, rekreaciji i rukometnoj reprezentaciji Srbije.

Dijagnoza koja se u ambulanti postavlja je brza i precizna, dok se optimalna terapija postiže konsultacijama sa stručnjacima svih medicinskih oblasti. Terapija se zasniva na timskom pristupu. Stručni tim garantuje vrhunski kvalitet materijala, opreme i postupaka, uz najsavremeniju opremu i saradnju sa priznatim visokostručnim domaćim medicinskim ustanovama i lekarima. Ambulanta je smeštena u mirnom kraju, enterijer je umirujuć i prijatan, a obezbeđen je i parking za pacijente.

Fizikalna medicina, kao i sportska medicina, oblasti su u kojima se zahtevaju stručni i iskusni fizioterapeuti i drugi stručnjaci, koji će Vam pomoći da očuvate ili povratite svoje zdravlje, mobilnost, kondiciju.

Fizikalni pregled

Fizikalni pregled je pregled povređenog ili obolelog od strane terapeuta ili fizijatra, u šta su uključeni gledanje, osluškivanje, lupkanje i palpacija (pipanje). Utvrđuju se možemo deformiteti kičme, kolena, kukova, ravni tabani, dekubitus, kožne promene, ožiljci itd, meri se dužina i obim ekstremiteta, obim pokreta ekstremiteta, obavlja se manuelni mišićni test i sl.

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija se u ambulanti za fizikalnu medicinu ViP Physical koristi u svrhu lečenja, a koristi razne vrste fizičkih energija: toplotnu, mehaničku, kinetičku, zvučnu i energiju magnetnih polja. Deli se na aparaturnu fizikalnu terapiju, koja kao izvore energije za terapijske svrhe koristi savremene aparate, kod kojih se električna energija transformiše u druge obike fizikalnih agenasa, i bezaparaturnu fizikalnu terapiju, koja za prenošenje toplote koristi vodu, pesak, parafin, ili se izvode ručne masaže, vežbe.

Kineziterapija

Terapija pokretom, ili kineziterapija, drži visoko mesto u oblasti fizikalne medicine. Kineziterapija neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Nezamenjiv je i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije.

Kineziotejping

Neuromuskularni tejping - kineziotejping je tehnika pri kojoj se postavljanju elastične, lepljive trake na kožu, a u cilju postizanja blagotvornih efekata u mišićno-skeletnom sistemu i unutrašnjim organima. Kožna stimulacija ne izaziva samo lokalni terapeutski efekat, već deluje i na dublje delove skeletno-mišićnog sistema. Mišići, osim što određuju telesne pokrete, kontrolišu vaskularnu i limfnu cirkulaciju, telesnu temperaturu, tako da promene u mišićnim funkcijama uzrokuju različitu simptomatologiju. Kineziotejping se bazira na konceptu olakšavanja kožnih i mišićnih pokreta sa ciljem da se postigne biomehanički, terapeutski efekat na tretiranim zonama.

Masaža

U ambulanti za fizikalnu medicinu ViP Physical obavljaju se:

  • Relaks masaža
  • Terapeutska masaža - medicinska masaža se koristi kod hipertonusa, spondiloze, lumboišialgije i sličnih medicinskih problema. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina , lavande, bibera, eukaliptusa i sl, koja deluju na krvotok i opuštanje muskulature.
  • Sportska masaža  -  preventivna je i služi kao priprema za takmičenje. Cilj je da smanji mogućnost povreda, poveća fleksibilnost, poboljša koncentraciju.

Funkcionalni trening

Funkcionalni trening je trening za poboljšanje propriocepcije i balansa, individualizovan programiran trening koji u svom izvođenju koristi pokrete u sve tri ravni kretanja. Nakon dijagnostikovanja i analize trenutnog stanja vežbača, sledi planiranje i programiranje kvalitetnog treninga ili rehabilitacije, od strane trenera i fizioterapeuta. Prva stanica u pravilno dizajniranom funkcionalnom treningu svakako je dijagnostikovanje i analiza trenutnog stanja vežbača. U tu svrhu u centru se koristi FMS (Funkcional Movement Screening), baterija testova koja omogućava uvid u osnovne obrasce kretanja odnosno mobilnosti i stabilnosti kojima vežbač trenutno raspolaže. Nakon uspešno odrađenog FMS testa, tim trenera i terapeuta zajedno planira i programira program treninga ili rehabilitacije koji je isključivo individualizovan i prilagođen trenutnom stanju vežbača.

Shockwave terapija

Shockwave terapija (šokvejv terapija) je terapija talasima usmerenim na područja koja su izvor hroničnog bola. Šok talas izaziva raspad depoa kalcijuma i dovodi do bolje vaskularizacije tretiranog tkiva. Efekti lečenja shockwave talasima se ogledaju u postizanju napretka kod regeneracije tkiva. Veoma su delotvorni kada se pojavi mišićni spazam, upala ahilove tetive, petni trn, kalcifikati, artroza kolena, bol u leđima, istegnuće mišića, bol u zadnjoj loži, bol u ramenu, skakačko koleno, teniski lakat i sl. Povratak sportista na teren ili zaposlenih na posao je u kratkom vremenskom roku.

Visoko intenzivni laser (HIL)

HIL terapija je brz i efikasan tretman bez neželjenih efekata, vrlo precizan na bolnom mestu. Terapijski postupak je bez bola i izuzetno brz. Aplikacija traje do 10 do 15 min. Koristi se kod upala i povreda tetiva, distorzija zglobova, upala pokosnica, artritisa i artroze zglobava, cervikalnog sindroma, spondiloze i lumbaga, bola u ramenu, skakačkog kolena, plantarnog fascitisa, petnog trna, mialgia, povreda mišića itd

PRP krvna plazma terapija

PRP - krvna plazma je najsavremenija terapija za poboljšanje celokupnog stanja organizma i ubrzanje oporavka. PRP krvna plazma je blagotvorna u slučajevima povreda mišica, tetiva i ligamenata, hroničnih rana, upale zglobova ili tetiva, artiritisa, uganuća i opterećenja, kidanja meniskusa, teniskog lakta, povrede kolena i laktova i mnogih drugih bolnih stanja. Suština cele metode je da je naša krvna plazma bogata trombocitima i ostalim faktorima rasta. Trombociti PRP sadrže ogromnu količinu bioaktivnih proteina, kao i faktore rasta koji su ključni za ubrzavanje oporavka tkiva. Zatim, bioaktivni proteini vezivnog tkiva podstiču oporavak u tkivima, pozitivno utiču na razvoj novih krvnih sudova i ubrzavaju zarastanje rana.

Lekarski tim

  • dr sci med. Stanko Miličković, specijalista ortopedije sa traumatologijom, spinalni centar, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • prof. dr Dragan Radovanović, spec. abdomenalne hirurgije, doktor košarkaške reprezentacije Srbije, KBC dr Dragiše Mišović
  • dr sci med. Ivica Medenica , spec. ortopedije sa traumatologijom, VMA
  • dr sci med. Duško Spasovski , spec.ortopedije sa traumatologijom, profesor fizičke kulture CoreFitMax konsultant, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • dr sci med. Dejan Aleksandrić, spec. ortopedije sa traumatologijom, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • dr sci med. Snežana Banković , spec. orl, doktorka tekvondo reprezentacije Srbije
  • dr sci med. sporta Dragan Ostojić

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical

Nebojšina 24, Vračar (preko puta Male Fabrike Ukusa)
Beograd

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical

Nebojšina 24, Vračar (preko puta Male Fabrike Ukusa)
Beograd

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

U ambulanti za fizikalnu medicinu ViP Physical, u Beogradu, obavlja se fizikalni pregled, fizikalna terapija, kinezioterapija, kineziotejping, funkcionalni trening, terapeutska i sportska masaža, shockwave terapija, laserska biostimulacija itd.

Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical
Nebojšina 24, Vračar (preko puta Male Fabrike Ukusa)
Beograd
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,