Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov Dermatolog – Poliklinika dr Brana Kovačević

Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov Dermatolog – Poliklinika dr Brana Kovačević

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov Dermatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika dr Brana Kovačević

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Dermatološki pregled, Cena: 3900,00 dinara.
Dermatološki pregled obuhvata detaljan pregled kože, mladeža, bradavica i drugih promena na koži. Na osnovu pregleda obavlja se procenjivanje tipa i kvaliteta kože, otkriva i postavlja dijagnoza eventualnih bolesti kože, polnih bolesti itd.

Dermoskopija, Cena: 4000,00 dinara.
Dermoskopija predstavlja metodu za razlikovanje dobroćudnih od zloćudnih mladeža. Pomoću specijalnog aparata koji se naziva dermoskop, a sadrži uveličavajuće staklo i hladan izvor svetla, posmatraju se promene na koži. Naročito je preporučljivo da se obavi dermoskopija u slučaju da primetite promene u veličini, obliku ili boji mladeža.

Pregled sa terapijom elektrokauterom (elektrokauterizacija), Cena: 4900,00 dinara.
Elektrokauterizacija služi za otklanjanje različitih kožnih promena i dobroćudnih izraslina kao što su fibromi, hemangiomi, seboroičina i aktiničina keratoza, papiloma vulgarne veruke, seboroične veruke itd. Pre same terapije obavlja se detaljan pregled tokom kog dermatolog stiče uvid u stanje Vaše kože i promena koje bi trebalo otkloniti.

Svaka sledeća upotreba tečnog azota (krioterapija), Cena: 1000,00 dinara.
Neke promene potrebno je tretirati više puta. Kontinuirano tretiranje promene tečnim azotom više od 30 sekundi dovodi do stvaranja zamrznutog balona (bule) oko promene koja se tretira. To za posledicu može imati narušavanje strukture kolagena i moguće oživljavanje tkiva.

Hemijski piling, Cena: 4000,00 dinara.
Hemijski piling se koristi za tretman fotooštećene kože, plićih i srednje dubokih bora, pigmentnih promena, akni, ožiljaka posle akni itd. Postoje različite vrste hemijskih pilinga, a odabir odgovarajućeg zavisi od promene na koži koja se tretira. Zbog toga će dermatolog prvo obaviti detaljan dermatološki pregled Vaše kože, a zatim nakon lociranja promena koje treba tretirati podvrći Vas terapiji hemijskim pilingom.

Biografija doktora: Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov Dermatolog

Rođena je 1966. godine. Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu završila je 1990. godine, sa prosečnom ocenom 9.09. Zaposlena je na Klinici za kožne i venerične bolesti KC Vojvodine od 1992. godine.

Specijalizaciju iz dermatovenerologije završila je 1995.

Magistarski rad O dijagnostičkom značaju metoda trihograma u bolestima kose odbranila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2000. godine.

Doktorsku disertaciju O primeni dermatoskopije u bolestima kose odbranila je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 2009. godine.

Od 2010. do 2012. godine načelnik je Muškog odeljenja Klinike za kožne i venerične bolesti KC Vojvodine, a od 2013. godine šef je Odseka za opštu dermatologiju. Od 2015. godine izabrana je u zvanje vanrednog profesora dermatovenerologije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

U kliničkom radu bavi se dijagnostikom i lečenjem pacijenata sa kompleksnim dermatološkim oboljenjima: buloznim dermatozama, paraneoplastičnim dermatozama, autoimunskim reumatološkim bolestima, teškim oblicima psorijaze i drugih hroničnih inflamatornih bolesti kože i sluznica.

Poseban interes ima za: biologiju rasta dlake, dijagnostiku i lečenje bolesti kose. Ima iskustva u primeni bioloških lekova u lečenju: psorijaze, izvođenju i interpretaciji imunofluorescentnih testova kože, kapilaroskopije u dijagnostici autoimunskih reumatoloških bolesti i mikrocirkulatornih poremećaja, primeni dermatoskopije u dijagnostici tumora kože, inflamatornih bolesti kože i poremećaja rasta kose. Takođe, ima iskustva u izvođenju malih dermato-hirurških intervencija: ekscizije tumora kože, biopsije kože.

Zakazivanje pregleda

Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov

DermatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Dr Brana Kovačević

Mičurinova 28
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Dr Brana Kovačević

Mičurinova 28
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Prof. dr sc. med. Zorica Gajinov je dermatolog sa ogromnim iskustvom. Budite uvereni da će sve promene na koži biti pregledane sa pažnjom i maksimalnom posvećenošću. Bez obzira da li je Vaš problem fotooštećena koža, fibromi, hemangiomi, seboroičina ili aktiničina keratoza, mladeži, masna koža, miteseri ili nešto drugo dr Zorica Gajinov će pronaći adekvatnu terapiju za Vašu kožu i učiniti je blistavom i sjajnom.

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: