Psihijatrijska ordinacija – razgovor sa stručnjakom

Postoje u životu trenuci kada nam se čini da je sve krenulo nizbrdo, da ni u čemu nemamo uspeha, da su naši problemi nerešivi. Ovi trenuci nas nateraju da budemo loši prema sebi i prema drugima, da upadnemo u apatiju, da u svemu vidimo pretnju i da u svakome osetimo neprijatelja. Već ste razgovarali sa bliskom osobom, ali ona Vas samo tapše po ramenu, bili ste i kod lekara, ali on ne pronalazi fizičke uzroke, a Vama je sve gore.

Znate li šta Vama treba? Treba Vam razgovor sa nekim ko će razumeti Vaš problem, ili, barem, poslušati od početka do kraja šta je to što Vas muči. Razgovor sa stručnjakom, psihijatrom, ma kako Vam to strašno zvučalo, je zapravo introspekcija koja Vam pomaže da sami prepoznate svoj problem, sami rešite svoj problem i saznate kako sebi možete da pomognete kada padnete sledeći put.

Odlazak kod psihijatra u modernim zemljama je odraz kulture zdravog življenja. Uprkos uvreženom mišljenju da kod ovih specijalista odlaze samo oni koje muče ozbiljni psihički problemi, najčešće su pacijenti ljudi koji prosto žele samo mogućnost da razgovaraju sa nekim i čuju drugo mišljenje.

Psihijatrijska savetovališta podrazumevaju prostor, lično Vaš, gde vodite prijatan razgovor sa nekim ko je spreman da Vas sluša i čuje. Razgovor je potreban i onima koji nemaju sa kim da razgovaraju, i onima koji ne žele da podele svoje teskobe sa drugima, ali i za one koji ne mogu ni sa kim drugim da podele duboku intimu. Psihoterapeuti su tu da bi Vas uputili kako da pomognete sebi. Kako smo odavno svi prevazišli taj nazadni tabu o tome šta su to ordinacije neuropsihijatrije, vreme je da priznate sebi da imate neki problem i što pre krenete da ga rešavate.

Razgovor sa stručnjakom u domenu psihijatrije, možete obaviti u psihijatrijskoj ordinaciji Baračkov.

Preporuka strane: