Rana dijagnostika glaukoma – Vidar Orasis Swiss Novi Sad

Rana dijagnostika glaukoma – Vidar Orasis Swiss Novi Sad

Najvažnije od svih čula, čulo vida, služi nam da vodimo normalan život i da steknemo sva naša znanja i umeća. Da bi se vid sačuvao od brojnih bolesti koje mu prete tokom starenja, neophodan je preventivni pregled i blagovremeno lečenje. Preventivni očni pregledotkriva, a pravovremeno lečenje zaustavlja bolest i čuva vid. Jedna od tih bolesti je i glaukom, bolest povišenog očnog pritiska.

Ukoliko osećate potrebu za preventivnim pregledom radi otkrivanja i lečenja glaukoma, posetite oftalmološku bolnicu Vidar-Orasis Swis.  Novi Sad ili zakažite pregled na kontakt telefon

Specijalna bolnica za dijagnostiku i mikrohirurgiju oka Vidar – Orasis Swiss
Bulevar oslobođenja 76a
Novi Sad

+ 381 21 63 61 222
+ 381 65 52 23 860

Šta je glaukom?

Glaukom je skrivena i podmukla bolest koja neprimetno napreduje i zato je važno otkriti je na vreme i lečenjem  sprečiti gubitak vida. Oštećen vid zbog glaukoma je trajan i nepovratan.

Pojavljuje se u oba oka u isto vreme, ali je često izraženiji na jednom oku nego u drugom. Javlja se bez simptoma i bez tegoba, napreduje neopaženo i ako se ne leči na vreme može da dovede do potpunog gubitka vida

Kada je potrebno obaviti oftalmološki pregled?

Od glaukoma boluje preko 100 miliona ljudi u svetu i on je danas vodeći uzrok slepila. Da bi se obavila rana dijagnostika glaukoma, postoje veoma precizni dijagnostički pregledi. Prvi detaljan pregled potreban je u dobu od 35 do 40 godina, posle 40-te godine pregled bi trebalo obavljati na dve do tri godine, a posle 60-te godine svake godine.

U specijalnoj oftalmološkoj bolnici Vidar-Orasis Swiss, u kojoj radi iskusan tim u svetu priznatih stručnjaka i očnih hirurga, možete očekivati odgovarajuću podršku u nameri da očuvate zdravlje svojih očiju. Poseta oftalmologu i rano otkrivanje bolesti, korak je za bolji vid i kvalitetniji život.