Šta je depresija?- Neuropraxis Novi Sad

Šta je depresija?- Neuropraxis Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Istraživanja pokazuju da  posle kardiovaskularnih bolesti i karcinoma, depresija zauzima treće najčešće oboljenje u Srbiji. Depresija je veoma česta bolest a podjednako je mogu imati  osobe oba pola kao i mladi.

Neurološka i psihijatrijska ordinacija Neuropraxis je oslonac i podrška svim osobama koje muče problem sa depresijom. Psihijatar će zajedno sa pacijentom proći kroz faze procene (prepoznavanja problema), intervencije (psihoterapija, i, ukoliko su potrebni, lekovi) i prevencije, da se simptomi ne ponove.

Neurološka i psihijatrijska ordinacija Neuropraxis

Bulevar patrijarha Pavla 36, Lokal 2, Novi Sad

+ 381 21 54 95 90

Šta je depresija?

Depresija se najčešće manifestuje u vidu depresivnog raspoloženja, gubitak interesovanja i zadovoljstava, kao i nemogućnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Uzroci bolesti su različiti, a može se javiti u svakom životnom dobu.

Koji su simptomi depresije?

Ne postoje neki posebni simptomi depresije, jer ova bolest varira od osobe do osobe. Te se može javiti:

  • Smanjeno uživanje, nedostatak životne radosti i poleta,
  • Osećaj tuge ili žalosti
  • Gubitak interesa za hobije ili stvari sa kojima se osoba ranije bavila
  • Kod mnogih je izražen strah, crne misli
  • Smanjen san
  • Smanjena koncentracija
  • Poremećaj pažnje, razdražljivost
  • Nizak nivo samopouzdanja
  • Gubitak ili povećanja telesne mase

Međutim, samu bolest mogu da uzrokuju različite stresne situacije, nasledni faktori, ozbiljne bolesti, gubitak posla, loš način života.

Ukoliko se bolest zanemari, može doći do vrlo teških posledica. Zato je obraćanje psihijatru i pravovremeno lečenje depresije neophodno, kako bi se osoba što pre vratila porodici, prijateljima i poslu. Lečenje depresije se sprovodi na dva načina, kao farmakoterapija (antidepresivi) i psihoterapija.

Nemojte kriviti sebe za neke neprijatne situacije, oslobodite se crnih misli i povratite izgubljeno samopouzdanje i već sada zakažite razgovor kod psihijatra.