Dermaroler i dermapen – iskustva kozmetičara Nataše Burke – Kozmetički salon Sensi Skin

Dermaroler i dermapen – iskustva kozmetičara Nataše Burke – Kozmetički salon Sensi Skin

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Kozmetički salon Sensi Skin

Vojvode Bojovića 5A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Kozmetički salon Sensi Skin

Vojvode Bojovića 5A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Saznajte šta su dermaroler i dermapen i kako vam ovi mezoterapijski aparati i anti-age metode 21.veka mogu pomoći da očuvate ili postignete mladolikost, uklonite neželjene pojave na koži i negujete se. Postignite dugotrajne efekte koje želite!

Mezoterapija predstavlja direktno ubacivanje aktivnih supstanci, koktela i preparata u potkožno tkivo i slojeve kože, a koristi se za podmlađivanje. Dermalorer i dermapen su mezoterapijski inovativni aparati i načini da imate glatku, lepu, blistavu i podmlađenu možu.

Podmladi lice, kozmetički salon Sensi Skin

Važno je istaći da tretmane dermapenom i dermarolerom, tj. kolageno indukcionu terapiju (KIT) koja se vrši mikroiglama, mogu da rade isključivo obučeni kozmetičari, dermatolozi i zdravstevni radnici sa određenim medicinskim znanjem!

O ovim tretmanima govori nam Nataša Burka, viši estetičar – kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Sensi Skin.

Koje probleme rešavaju tretmani dermaroler i dermapen?

  • Uklanjanje ožiljaka
  • Uklanjanje strija
  • Anti age tretmani
  • Tretmani za redukciju celulita
  • Tretmani za brži rast kose i protiv opadanja kose
  • Tretmani hiperpigmenitacija
  • Nega kože u globalnom smislu (ishrana, regeneracije, hidratacija,…)

Kozmetički salon Sensi Skin
Vojvode Bojovića 5A
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Šta je dermaroler tretman lica?

Dermaroler je mali instrument u vidu točkića, koji na sebi ima mikroiglice različitih dužina (0,25/0,5/1/1,5/2/3mm). Samo mehaničko dejstvo dermarolera ispoljava se u sposobnosti da se prirodno stimuliše kolagena i elastična vlakna, te je poznat kao kolageno indukciona terapija (KIT).
Broj iglica varira i kreće se i do 1200, koliko ih je na dermarolerima predviđenim za tretiranje regija na telu. Iglice su fine i tanke i zbog toga ne dovode do oštećenja integriteta kože. Iglice prodiru u kožu, stvarajući na taj način mikrokanaliće i mikropovrede. Povredom dermisa, putem TGF beta 3 receptora, šalju se signali fibroblastima da proizvode nova kolagena i elastična vlakna, a taj proces se naziva neo-kolageneza.

Tretman lica Dermaroler Novi Sad
Šta je dermapen tretman lica?

Dermapen je usavršena verzija dermarolera, mnogo komfornija klijentima (manje bolna), stvara više pravilno raspoređenih mikropovreda i ne dolazi do mikroogrebotina niti povređivanja epidermisa u vidu ogrebotine. Takođe, prednost dermapen tretmana je u tome što se mogu tretirati i regije koje sa dermarolerom nije moguće zahvatiti, a mogućnost podešavanja dubine prodora iglica daje slobodu da se različite regije lica tretiraju na različitim dubinama.
Kako se obavljaju ovi tretmani i koliko traju rezultati?

Samo mehaničko dejstvo dermarolera i dermapena je dovoljno za stimulaciju produkcije novih ćelija i novih kolagenih i elastičnih vlakana, ali da bi se efekat podigao na još viši nivo uspešnosti , koriste se i kokteli za mezoterapiju, usklađeni po tipu i stanju kože. Tada je prodornost aktivnih materija u dermis i epidermis značajno veća. U te svrhe koriste se vitamini, oligoelementi i mnoge druge aktivne supstance. Postoji mogućnost kombinovanja aktivnih supstanci po određenim protokolima i na taj način kozmetičar sam pravi koktel, a postoje i gotovi kokteli koji u sebi sadrže i do 60-ak aktivnih supstnci.

Tretman lica Dermapen, Novi Sad
Sama procedura rada je veoma jednostavna, kratko traje, a prvi rezultati su vidljivi tek nakon 3-4 nedelje, koliko je u suštini potrebno za obnovu ćelija i kolagenih i elastičnih vlakana. Tretman se radi pod lokalnim anestetikom i reakcija je burna u prvih 24 časa, a nakon toga se smiruje. Efekti terapije su vidljivi čak i nakon 3-6 meseci. Terapija se radi u intervalima od 3-4 nedelje, optimalno 6 tretmana, ali je sve to individualno i sam kozmetičar je taj koji procenjuje koliko tretmana je potrebno. Terapija se može raditi i u letnjem periodu, ali uz korišćenje adekvatne zaštitne kreme.
Dermalorer i dermapen – iskustva kozmetičara

Nataša Burka, viši estetičar – kozmetičar i vlasnica kozmetičkog salona Sensi Skin, u Novom Sadu, deli sa nama svoje utiske o ovim aparatima i tretmanima, kao i svoja iskustva u radu sa njima: Kao kozmetičar sa dugogodišnjim iskustvom, mogu slobodno da kažem da sam oduševljena efektima nakon tretmana dermarolerom i dermapenom i najtoplije savetujem svojim kolegama da se oprobaju u radu sa dermarolerom i dermapenom i prošire svoju ponudu tretmana.“ Nataša je edukovan kozmetičar osposobljen za rad sa dermarolerom i dermapenom.

Ukoliko želite da nađete više pojedinosti o tretmanima dermaroler i dermapen, cene tretmana, kontakt podatke ovog salona i ostale usluge koje rade, pogledajte prezentaciju Kozmetički salon Sensi Skin, Novi Sad.

Kozmetički salon Sensi Skin
Vojvode Bojovića 5A
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: