Nošenje TRENDI naočara

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...


Telefoni:

Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dobre i kvalitetne naočare, one koje će Vas štititi od sunčevih zraka možete kupiti u specijalizovanim i proverenim radnjama, dok se one koje su lošijeg kvaliteta mogu naći na uličnim tezgama i pijacama.

Mnoge žene, devojke i tinejdžerke iz svojih kuća ne izlaze bez TRENDI NAOČARA, one su postale sastavni deo neke odevne kombinacije.

Nažalost, naočare za sunce koje su kupljene na nekoj tezgi, pijaci ili kineskoj radnji, u većini slučajeva su plastične i bez zaštitnog faktora. One mogu biti veoma OPASNE a njihovi korisnici su izloženi riziku.

Usled prolaska smanjene količine svetlosti kroz tamnu plastiku naočara za sunce  dolazi do širenja obeju zenica. Štetno sunčevo zračenje prodire u oko u većoj količini kada su zenice proširene, a ako plastika naočara nema određenu zaštitu, oštećenja oka mogu biti velika. Osnovni uslov kvalitetne zaštite je filter na plastici ili staklima naočara, koji blokira protok štetnog zračenja prema oku.

Koju boju stakla sunčanih naočara odabrati

Najbolje su naočare sa visokim UV upijajućim polimerom koji apsorbuje skoro 100 odsto zračenja. Zato je najbolje odabrati neutralno sive, braon ili zelene boje. Ako se odlučite za nošenje nekih TRENDI naočara, najbolje ih kupite u specijalizovanim optičarskim radnjama. Pri kupovini obratite pažnju na sertifikat koji pokazuje procenat zaštite od UV zračenja i ultravioletnih zraka. Na svakoj oznaci trebalo bi da piše koliki je procenat zaštite UV zračenja.  Oznaka je UV 400 ili 100%  zaštita!

Ukoliko želimo da sprečimo slabljenje vida, moramo znati da UV i plavo zračenje prodire velikom snagom u tkiva oka i time slabi vidne funkcije.

Preveliko izlaganje suncu i njegovom zračenju dolazi do pojave pterigijuma (duplikature konjunktive), mestimičnog zamućenja površine rožnjače (solarni keratitis), zamućenje intraokularnog sočiva (katarakte), solarnog retinitisa kod dece i mladih osoba, i makularne degeneracije koja je glavni uzročnik gubitka vida u starijem životnom dobu.

U Optici  Džinić poručuju da je bolje kupiti malo skuplji i siguran par naočara nego kopije naočara koje su trenutno u trendu!

Odaberite kvalitetne naočare i naočare koje će štititi vaše oči od štetnih sunčevih zraka. Budite u TRENDU sa naočarima koje će krasiti vaše lice.  Očni centar  Džinić  Novi Sad, Optika Džinić  Inđija i Optika Džinić Ruma.

Sajt: http://www.dzinic.rs/